Conchiglie s hřebenatkami
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Cibule |
40 g |
Citrony |
1 ks |
Hřebenatka |
600 g |
Máslo čerstvé |
15 g |
Pepř černý celý |
6 ks |
Petržel - nať |
15 g |
Rajčatová šťáva |
40 ml |
Těstoviny Conchiglie |
500 g |
Voda pitná |
75 ml |
Máslo čerstvé |
45 g |
Mouka pšeničná hladká |
30 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 ml |
Sůl |
5 g |
Žampiony čerstvé |
125 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do hrnce dáme hřebenatky, vodu, polovinu citronové šťávy, cibuli, pepř, bobkový list a přivedeme k varu.
- Zakryté zvolna vaříme, až jsou hřebenatky neprůhledné. Vyjmeme je, procedíme šťávu a uschováme ji.
- Omáčka: rozpustíme máslo, přidáme nakrájené houby a mírně podusíme 2 minuty, občas zamícháme. Přidáme mouku a mícháme ještě 1 minutu. Nalijeme vodu z hřebenatek. Vaříme a mícháme ještě několik minut, až omáčka zhoustne. Vlijeme smetanu a rajčatový protlak a přivedeme k varu. Mícháme do zhoustnutí.
- Ve velkém hrnci osolené vody těstoviny uvaříme podle návodu.
- Těstoviny scedíme, potom je promícháme s máslem a zbývající citronovou šťávou. Do omáčky přidáme hřebenatky a prohřejeme je.
- Rozdělíme na talíře. Na těstoviny nalijeme omáčku, ozdobíme petrželkou, citronovými řezy a servírujeme.