Fettucine s koriandrovou omáčkou

Ingredience


Cuketa 500 g
Mrkev kořen 250 g
Těstoviny Fettuccine 500 g
Česnek 2 stroužek
Koriandr čerstvý 60 g
Olej olivový extra panenský 100 ml
Oříšky piniové 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 3 g
Sůl 5 g
Sýr Parmezán 60 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omáčka: nasekaný koriandr, olivový olej, piniové oříšky, česnek a podle chuti sůl a pepř rozmixujeme dohladka. Přimícháme nastrouhaný sýr.
  2. Cukety a mrkev nakrájíme na široké nudličky pomocí škrabky na brambory.
  3. Ve slané vodě ve velké nádobě těstoviny uvaříme, potom scedíme.
  4. Zvlášť vaříme v osolené vodě mrkev, po 5 minutách přidáme i cuketu. Měkkou zeleninu scedíme.
  5. Nudle a zeleninu dáme zpět do hrnce. Přidáme koriandrovou omáčku a na prudkém plameni promícháme, aby se vše prohřálo. Ihned podáváme.