Fettucine s koriandrovou omáčkou
Ingredience
Cuketa |
500 g |
Mrkev kořen |
250 g |
Těstoviny Fettuccine |
500 g |
Česnek |
2 stroužek |
Koriandr čerstvý |
60 g |
Olej olivový extra panenský |
100 ml |
Oříšky piniové |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
3 g |
Sůl |
5 g |
Sýr Parmezán |
60 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omáčka: nasekaný koriandr, olivový olej, piniové oříšky, česnek a podle chuti sůl a pepř rozmixujeme dohladka. Přimícháme nastrouhaný sýr.
- Cukety a mrkev nakrájíme na široké nudličky pomocí škrabky na brambory.
- Ve slané vodě ve velké nádobě těstoviny uvaříme, potom scedíme.
- Zvlášť vaříme v osolené vodě mrkev, po 5 minutách přidáme i cuketu. Měkkou zeleninu scedíme.
- Nudle a zeleninu dáme zpět do hrnce. Přidáme koriandrovou omáčku a na prudkém plameni promícháme, aby se vše prohřálo. Ihned podáváme.