Tagliatelle na hříbkách
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Citronová šťáva |
20 ml |
Hříbky čerstvé |
250 g |
Máslo čerstvé |
45 g |
Muškátový oříšek |
3 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
300 g |
Špenát listový čerstvý |
90 g |
Sůl |
5 g |
Sýr Provolone |
90 g |
Tagliatelle |
500 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
5 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Těstoviny uvaříme v osolené vařící vodě podle návodu.
- Zatím rozehřejeme ve velké pánvi máslo, přidáme drcený česnek
- a mícháme 1 minutu. Vložíme nakrájené houby a mícháme ještě 2 minuty. Nalijeme smetanu a podusíme 2-3 minuty. Doplníme a zahustíme vejcem.
- Těstoviny scedíme, přidáme je k směsi s vejcem, promícháme a dobře prohřejeme. Přidáme špenát, strouhaný sýr, citronovou šťávu, muškátový oříšek a podle chuti pepř a vše dobře zlehka rozmícháme s těstovinami. Ihned servírujeme.