Tagliatelle na hříbkách

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Citronová šťáva 20 ml
Hříbky čerstvé 250 g
Máslo čerstvé 45 g
Muškátový oříšek 3 g
Pepř černý mletý 3 g
Smetana 33% (šlehačka) 300 g
Špenát listový čerstvý 90 g
Sůl 5 g
Sýr Provolone 90 g
Tagliatelle 500 g
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Těstoviny uvaříme v osolené vařící vodě podle návodu.
  2. Zatím rozehřejeme ve velké pánvi máslo, přidáme drcený česnek
  3. a mícháme 1 minutu. Vložíme nakrájené houby a mícháme ještě 2 minuty. Nalijeme smetanu a podusíme 2-3 minuty. Doplníme a zahustíme vejcem.
  4. Těstoviny scedíme, přidáme je k směsi s vejcem, promícháme a dobře prohřejeme. Přidáme špenát, strouhaný sýr, citronovou šťávu, muškátový oříšek a podle chuti pepř a vše dobře zlehka rozmícháme s těstovinami. Ihned servírujeme.