Hovězí maso s rajčaty
Ingredience
Ananas |
250 g |
Cukr palmový |
1 kávová lžička |
Hovězí svíčková |
500 g |
Kari pasta červená |
1 kávová lžička |
Mléko kokosové |
400 ml |
Olej rostlinný |
3 polévková lžíce |
Omáčka rybí |
2 polévková lžíce |
Omáčka ústřicová |
3 polévková lžíce |
Rajčata |
200 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hovězí maso opláchneme vlažnou vodou, necháme okapat a na kousky nakrájíme. Kousky masa dáme na čtvrt hodiny marinovat do ústřicové omáčky.
- Připravíme ananas, který oloupeme a pokrájíme na menší kostky.
- Na rozehřátém oleji zkaramelizujeme palmový cukr, do něhož přidáme pastu kari. Tyto dvě ingredience smícháme a smažíme, dokud se nespojí. Nakonec přilijeme kokosové mléko a ještě chvilku povaříme.
- Do této směsi vložíme pokrájený ananas, kousky masa a dochutíme rybí omáčkou. Vše společně v pánvi ještě pár minut prohřejeme.