Hovězí maso s rajčaty

Ingredience


Ananas 250 g
Cukr palmový 1 kávová lžička
Hovězí svíčková 500 g
Kari pasta červená 1 kávová lžička
Mléko kokosové 400 ml
Olej rostlinný 3 polévková lžíce
Omáčka rybí 2 polévková lžíce
Omáčka ústřicová 3 polévková lžíce
Rajčata 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí maso opláchneme vlažnou vodou, necháme okapat a na kousky nakrájíme. Kousky masa dáme na čtvrt hodiny marinovat do ústřicové omáčky.
  2. Připravíme ananas, který oloupeme a pokrájíme na menší kostky.
  3. Na rozehřátém oleji zkaramelizujeme palmový cukr, do něhož přidáme pastu kari. Tyto dvě ingredience smícháme a smažíme, dokud se nespojí. Nakonec přilijeme kokosové mléko a ještě chvilku povaříme.
  4. Do této směsi vložíme pokrájený ananas, kousky masa a dochutíme rybí omáčkou. Vše společně v pánvi ještě pár minut prohřejeme.