Sýrový kukuřičný nákyp

Ingredience


Cukr krupice 2 polévková lžíce
Kukuřice cukrová nakládaná 800 g
Máslo čerstvé 30 g
Mouka pšeničná hladká T 650 4 polévková lžíce
Pepř cayenský 1 špetka
Sůl 1 špetka
Sýr Čedar 280 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zapékací mísu vymažeme kouskem másla.
  2. Asi 3/4 kukuřičných zrnek rozmixujeme na pyré. Přidáme 3/4 nastrouhaného sýru, 25g rozpuštěného másla, vejce, mouku, cukr a sůl. Vše do pyré zašleháme.
  3. Směs vlijeme do zapékací mísy a vmícháme do ní zbylou kukuřici. Povrch uhladíme, posypeme zbylým sýrem a poprášíme cayenským pepřem.
  4. Nákyp pečeme v troubě vyhřáté na 160 stupňů Celsia asi 45 minut. Vyjmeme z trouby a necháme ještě 5 minut odpočinout. Podáváme v zapékací míse.
  5. Nákyp výborně chutná s pečeným kuřetem, krůtou nebo šunkou.