Sýrový kukuřičný nákyp
Ingredience
Cukr krupice |
2 polévková lžíce |
Kukuřice cukrová nakládaná |
800 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce |
Pepř cayenský |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Čedar |
280 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Zapékací mísu vymažeme kouskem másla.
- Asi 3/4 kukuřičných zrnek rozmixujeme na pyré. Přidáme 3/4 nastrouhaného sýru, 25g rozpuštěného másla, vejce, mouku, cukr a sůl. Vše do pyré zašleháme.
- Směs vlijeme do zapékací mísy a vmícháme do ní zbylou kukuřici. Povrch uhladíme, posypeme zbylým sýrem a poprášíme cayenským pepřem.
- Nákyp pečeme v troubě vyhřáté na 160 stupňů Celsia asi 45 minut. Vyjmeme z trouby a necháme ještě 5 minut odpočinout. Podáváme v zapékací míse.
- Nákyp výborně chutná s pečeným kuřetem, krůtou nebo šunkou.