Tortellini s fazolkami
Ingredience
Fazolky ve slaném nálevu - sterilované |
180 g |
Muškátový oříšek |
3 g |
Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
5 g |
Slanina vepřová |
250 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
300 ml |
Sůl |
5 g |
Sýr Parmezán |
35 g |
Těstoviny Tortellini |
500 g |
Voda pitná |
5 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu.
- Zatím rozpálíme v pánvi olej, přidáme kostičky slaniny a vyškvaříme ji dokřupava.
- Tortellini důkladně scedíme a dáme je do pánve se slaninou. Přidáme scezené fazolky, smetanu, muškátový oříšek a podle chuti sůl a pepř. Mícháme 1-2 minuty a prohříváme.
- Pokrm posypeme nastrouhaným parmezánem a servírujeme.