Tortellini s fazolkami

Ingredience


Fazolky ve slaném nálevu - sterilované 180 g
Muškátový oříšek 3 g
Olej slunečnicový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 5 g
Slanina vepřová 250 g
Smetana 33% (šlehačka) 300 ml
Sůl 5 g
Sýr Parmezán 35 g
Těstoviny Tortellini 500 g
Voda pitná 5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu.
  2. Zatím rozpálíme v pánvi olej, přidáme kostičky slaniny a vyškvaříme ji dokřupava.
  3. Tortellini důkladně scedíme a dáme je do pánve se slaninou. Přidáme scezené fazolky, smetanu, muškátový oříšek a podle chuti sůl a pepř. Mícháme 1-2 minuty a prohříváme.
  4. Pokrm posypeme nastrouhaným parmezánem a servírujeme.