Sýrové čtverečky
Ingredience
Kypřicí prášek do pečiva |
1.5 kávová lžička |
Mák - semena |
4 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
125 g |
Mléko polotučné |
120 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
400 g |
Olej olivový extra panenský |
120 ml |
Pepř cayenský |
1 kávová lžička |
Sýr Feta |
250 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- V robotu zracujeme máslo dohladka a zvolna přišleháváme olej. Za stálého šlehání přiléváme mléko, přidáme prášek do pečiva, rozdrobený sýr a vše dobře promísíme. Do základu zapracujeme nejdřív polovinu mouky, potom zbylou mouku, aby vzniklo vláčné těsto.
- Těsto hněteme na pracovní ploše ještě 2 minuty. Rozdělíme je na poloviny a rozválíme na čtverce asi 15x15cm, vysoké asi 3mm. Pláty těsta posypeme mákem a poprášíme cayenským pepřem. Nakrájíme na čtverečky asi 2,5x2,5cm.
- Čtverečky urovnáme na plechy vyložené pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 20-25 minut. Upečené, ještě teplé čtverečky na krajích seřízneme. Necháme vychladnout na mřížce a podáváme.