Sýrové čtverečky

Sýrové čtverečky - obrázek

Ingredience


Kypřicí prášek do pečiva 1.5 kávová lžička
Mák - semena 4 polévková lžíce
Máslo čerstvé 125 g
Mléko polotučné 120 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 400 g
Olej olivový extra panenský 120 ml
Pepř cayenský 1 kávová lžička
Sýr Feta 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V robotu zracujeme máslo dohladka a zvolna přišleháváme olej. Za stálého šlehání přiléváme mléko, přidáme prášek do pečiva, rozdrobený sýr a vše dobře promísíme. Do základu zapracujeme nejdřív polovinu mouky, potom zbylou mouku, aby vzniklo vláčné těsto.
  2. Těsto hněteme na pracovní ploše ještě 2 minuty. Rozdělíme je na poloviny a rozválíme na čtverce asi 15x15cm, vysoké asi 3mm. Pláty těsta posypeme mákem a poprášíme cayenským pepřem. Nakrájíme na čtverečky asi 2,5x2,5cm.
  3. Čtverečky urovnáme na plechy vyložené pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 20-25 minut. Upečené, ještě teplé čtverečky na krajích seřízneme. Necháme vychladnout na mřížce a podáváme.