Vánoční medové cukroví

Ingredience


Citrony 1 ks
Čokoláda na vaření 100 g
Cukr krupice 110 g
Hera 20 g
Hřebíček 2 špetka
Kypřicí prášek do pečiva 13 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Med včelí 80 g
Mouka pšeničná hladká 160 g
Ořechy vlašské 70 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Semleté ořechy přidáme k mouce, kterou smícháme s kypřícím práškem, hřebíčkem a kůrou z 1 ks citrónu. Do hrníčku vysypeme cukr, přimícháme med a ve vodní lázni za stálého míchání zahříváme do té doby, až se suroviny spojí. Do vychladlého cukru s medem přimícháme směs s ořechy, vše spolu promícháme.
  2. Vál posypeme trochou mouky, hmotu z mísy vysypeme na vál, rozválíme a kolečkovou formičkou nebo skleničkou vykrajujeme kolečka, která skládáme na máslem vymazaný plech, potřeme vejcem a vložíme do předehřáté trouby, kde je pečeme 15 minut.
  3. Na pánvičku dáme Heru, na kostky nalámanou čokoládu a za stálého míchání čokoládu rozpustíme. Čokoládou polijeme cukroví.