Vánoční medové cukroví
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Čokoláda na vaření |
100 g |
Cukr krupice |
110 g |
Hera |
20 g |
Hřebíček |
2 špetka |
Kypřicí prášek do pečiva |
13 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Med včelí |
80 g |
Mouka pšeničná hladká |
160 g |
Ořechy vlašské |
70 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Semleté ořechy přidáme k mouce, kterou smícháme s kypřícím práškem, hřebíčkem a kůrou z 1 ks citrónu. Do hrníčku vysypeme cukr, přimícháme med a ve vodní lázni za stálého míchání zahříváme do té doby, až se suroviny spojí. Do vychladlého cukru s medem přimícháme směs s ořechy, vše spolu promícháme.
- Vál posypeme trochou mouky, hmotu z mísy vysypeme na vál, rozválíme a kolečkovou formičkou nebo skleničkou vykrajujeme kolečka, která skládáme na máslem vymazaný plech, potřeme vejcem a vložíme do předehřáté trouby, kde je pečeme 15 minut.
- Na pánvičku dáme Heru, na kostky nalámanou čokoládu a za stálého míchání čokoládu rozpustíme. Čokoládou polijeme cukroví.