Orecchiette s pancettou

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Chilli paprička sušená 1 kávová lžička
Cuketa 2 ks
Hrášek mražený 175 g
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pancetta 175 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Sůl 2 kávová lžička
Sýr Parmezán 6 polévková lžíce
Těstoviny Orecchiette 450 g
Voda pitná 4 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Těstoviny vaříme v dostatečném množství osolené vody asi 8 minut.
  2. Ve velké pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a osmažíme na něm nadrobno nakrájenou pancettu dozlatova. Přidáme omyté, nadrobno nakrájené cukety, rozmělněné stroužky česneku, sušené chilli papričky a hrášek. Vše restujeme 2-3 minuty.
  3. Těstoviny scedíme a přidáme do pánve. Promícháme, osolíme a opepříme.
  4. Podáváme posypané nastrouhaným sýrem, nasekanou petrželkou a zakapané trochou olivového oleje.