Orecchiette s pancettou
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Chilli paprička sušená |
1 kávová lžička |
Cuketa |
2 ks |
Hrášek mražený |
175 g |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pancetta |
175 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Sůl |
2 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
6 polévková lžíce |
Těstoviny Orecchiette |
450 g |
Voda pitná |
4 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Těstoviny vaříme v dostatečném množství osolené vody asi 8 minut.
- Ve velké pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a osmažíme na něm nadrobno nakrájenou pancettu dozlatova. Přidáme omyté, nadrobno nakrájené cukety, rozmělněné stroužky česneku, sušené chilli papričky a hrášek. Vše restujeme 2-3 minuty.
- Těstoviny scedíme a přidáme do pánve. Promícháme, osolíme a opepříme.
- Podáváme posypané nastrouhaným sýrem, nasekanou petrželkou a zakapané trochou olivového oleje.