Treska smažená na zázvoru

Ingredience


Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Cukr moučkový 1 kávová lžička
Ocet vinný 1 polévková lžíce
Olej arašídový (podzemnicový) 3 polévková lžíce
Omáčka sójová 3 polévková lžíce
Pórek 1 ks
Sherry brandy 2 polévková lžíce
Solamyl - bramborový škrob 4 polévková lžíce
Zázvor mletý 1 kávová lžička
Treska aljašská 675 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V misce smícháme mletý zázvor a solamyl. Přidáme pokrájené rybí maso na kostky a promícháme ve směsi, aby se obalily.
  2. Rozehřejeme v předehřátém woku olej, přidáme zázvor, pokrájený pórek a smažíme 1 minutu. Přidáme obalené rybí kostky a smažíme 5 minut za častého míchání. Přidáme sójovou omáčku, vinný ocet, sherry, cukr, citronovou šťávu a vaříme 4 minuty.
  3. Okamžitě podáváme.