Treska smažená na zázvoru
Ingredience
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Cukr moučkový |
1 kávová lžička |
Ocet vinný |
1 polévková lžíce |
Olej arašídový (podzemnicový) |
3 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
3 polévková lžíce |
Pórek |
1 ks |
Sherry brandy |
2 polévková lžíce |
Solamyl - bramborový škrob |
4 polévková lžíce |
Zázvor mletý |
1 kávová lžička |
Treska aljašská |
675 g |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V misce smícháme mletý zázvor a solamyl. Přidáme pokrájené rybí maso na kostky a promícháme ve směsi, aby se obalily.
- Rozehřejeme v předehřátém woku olej, přidáme zázvor, pokrájený pórek a smažíme 1 minutu. Přidáme obalené rybí kostky a smažíme 5 minut za častého míchání. Přidáme sójovou omáčku, vinný ocet, sherry, cukr, citronovou šťávu a vaříme 4 minuty.
- Okamžitě podáváme.