Fettucine Primavera

Ingredience


Brokolice 120 g
Česnek 3 stroužek
Chřest bílý 150 g
Cuketa 220 g
Hrášek 90 g
Olej olivový 3 polévková lžíce
Paprika červená 60 g
Paprika žlutá 60 g
Pepř černý mletý 3 g
Rajčata loupaná (konzervovaná) 200 g
Smetana 33% (šlehačka) 125 ml
Sůl 5 g
Bazalka 30 g
Sýr Parmezán 90 g
Těstoviny Fettuccine 500 g
Voda pitná 5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve slané vodě uvaříme nakrájený chřest, růžičky brokolice a nakrájenou cuketu doměkka (asi 3 minuty). Scedíme a odložíme stranou.
  2. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme kostičky papriky a drcený česnek a smažíme za průběžného promíchávání 4 minuty nebo do změknutí paprik.
  3. Vložíme rajčata, 3 lžíce rajské šťávy, hrášek a podusíme 5 minut (nebo až se tekutina v pánvi vydusí na polovinu).
  4. Přidáme chřest, brokolici a cuketu, vmícháme smetanu a upravujeme
  5. 1-2 minuty, až se tekutina trochu vyvaří a sjednotí se chuť. Podle chuti dokořeníme.
  6. Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě ve velkém hrnci.
  7. Nudle důkladně scedíme a smícháme se zeleninou. Vmícháme bazalku, posypeme parmezánem a servírujeme.