Fettucine Primavera
Ingredience
Brokolice |
120 g |
Česnek |
3 stroužek |
Chřest bílý |
150 g |
Cuketa |
220 g |
Hrášek |
90 g |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Paprika červená |
60 g |
Paprika žlutá |
60 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
200 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
125 ml |
Sůl |
5 g |
Bazalka |
30 g |
Sýr Parmezán |
90 g |
Těstoviny Fettuccine |
500 g |
Voda pitná |
5 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ve slané vodě uvaříme nakrájený chřest, růžičky brokolice a nakrájenou cuketu doměkka (asi 3 minuty). Scedíme a odložíme stranou.
- Na pánvi rozpálíme olej, přidáme kostičky papriky a drcený česnek a smažíme za průběžného promíchávání 4 minuty nebo do změknutí paprik.
- Vložíme rajčata, 3 lžíce rajské šťávy, hrášek a podusíme 5 minut (nebo až se tekutina v pánvi vydusí na polovinu).
- Přidáme chřest, brokolici a cuketu, vmícháme smetanu a upravujeme
- 1-2 minuty, až se tekutina trochu vyvaří a sjednotí se chuť. Podle chuti dokořeníme.
- Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě ve velkém hrnci.
- Nudle důkladně scedíme a smícháme se zeleninou. Vmícháme bazalku, posypeme parmezánem a servírujeme.