Treska na bazalce v kokosovém mléce

Ingredience


Bazalka 20 ks
Česnek 1 stroužek
Kari pasta 2 polévková lžíce
Kokosové mléko 3 dl
Mouka pšeničná hladká 25 g
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Omáčka rybí 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata Cherry 175 g
Sůl 1 špetka
Treska aljašská 450 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozehřejeme olej v předehřátém woku. Rybí plátky pokrájíme na kostky a odstraníme všechny kostičky. Vysypeme do misky osolenou a opepřenou mouku a kostky rybího masa v ní obalíme.
  2. Do woku dáme obalené ryby a smažíme 4 minuty.
  3. Smícháme v misce kari pastu, rozetřený česnek, kokosové mléko a rybí omáčku. Směs nalijeme na rybí kostky a přivedeme k varu. Přidáme přepůlená rajčátka a necháme podusit 5 minut.
  4. Nasekáme bazalku, přidáme do woku a mícháme.
  5. Okamžitě podáváme.