Treska na bazalce v kokosovém mléce
Ingredience
Bazalka |
20 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Kari pasta |
2 polévková lžíce |
Kokosové mléko |
3 dl |
Mouka pšeničná hladká |
25 g |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Omáčka rybí |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata Cherry |
175 g |
Sůl |
1 špetka |
Treska aljašská |
450 g |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rozehřejeme olej v předehřátém woku. Rybí plátky pokrájíme na kostky a odstraníme všechny kostičky. Vysypeme do misky osolenou a opepřenou mouku a kostky rybího masa v ní obalíme.
- Do woku dáme obalené ryby a smažíme 4 minuty.
- Smícháme v misce kari pastu, rozetřený česnek, kokosové mléko a rybí omáčku. Směs nalijeme na rybí kostky a přivedeme k varu. Přidáme přepůlená rajčátka a necháme podusit 5 minut.
- Nasekáme bazalku, přidáme do woku a mícháme.
- Okamžitě podáváme.