Platýz po japonsku

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Cukr třtinový 2 polévková lžíce
Olej sezamový 2 polévková lžíce
Omáčka sójová 6 polévková lžíce
Platýz - filety 600 g
Víno bílé 2 polévková lžíce
Zázvor mletý 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Opláchneme a osušíme filety, z obou stran do nich nařízneme několik zářezů.
  2. V misce smícháme víno, sójovou omáčku, citronovou šťávu, olej, cukr, zázvor a česnek. Filety vložíme do marinády, obrátíme, aby se pokryly marinádou a dáme na 6 hodin do lednice. Občas je obrátíme. Připravené filety opékáme 10 minut na pánvi na oleji a jednou je obrátíme. Okamžitě podáváme.