Platýz po japonsku
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Cukr třtinový |
2 polévková lžíce |
Olej sezamový |
2 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
6 polévková lžíce |
Platýz - filety |
600 g |
Víno bílé |
2 polévková lžíce |
Zázvor mletý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Opláchneme a osušíme filety, z obou stran do nich nařízneme několik zářezů.
- V misce smícháme víno, sójovou omáčku, citronovou šťávu, olej, cukr, zázvor a česnek. Filety vložíme do marinády, obrátíme, aby se pokryly marinádou a dáme na 6 hodin do lednice. Občas je obrátíme. Připravené filety opékáme 10 minut na pánvi na oleji a jednou je obrátíme. Okamžitě podáváme.