Perník ke kávě
Ingredience
Cukr moučkový |
100 g |
Džem višňový |
250 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
6 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Med včelí |
2 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká |
150 g |
Ořechy vlašské |
20 g |
Rum |
1 polévková lžíce |
Skořice mletá |
20 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- V míse smícháme mouku, kypřící prášek, med, 1 vejce, cukr, skořici, mléko a rum.
- Když máme vypracované těsto, dáme je na moukou vysypaný val, rozdělíme na dva díly, rozválíme, každý díl potřeme višňovým džemem, posypeme nasekanými ořechy, zavineme, dáme na máslem vymaštěný a rozšlehaným vejcem potřený plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme přibližně 20 minut. Po dobu pečení je dobré sledovat, každá trouba peče jinak.
- Upečený perník nakrájíme na úhledné porce.