Perník ke kávě

Ingredience


Cukr moučkový 100 g
Džem višňový 250 g
Kypřicí prášek do pečiva 6 g
Máslo čerstvé 20 g
Med včelí 2 polévková lžíce
Mléko polotučné 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká 150 g
Ořechy vlašské 20 g
Rum 1 polévková lžíce
Skořice mletá 20 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse smícháme mouku, kypřící prášek, med, 1 vejce, cukr, skořici, mléko a rum.
  2. Když máme vypracované těsto, dáme je na moukou vysypaný val, rozdělíme na dva díly, rozválíme, každý díl potřeme višňovým džemem, posypeme nasekanými ořechy, zavineme, dáme na máslem vymaštěný a rozšlehaným vejcem potřený plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme přibližně 20 minut. Po dobu pečení je dobré sledovat, každá trouba peče jinak.
  3. Upečený perník nakrájíme na úhledné porce.