Rybí guláš středozemní
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule červená |
2 ks |
Cuketa |
225 g |
Cukr moučkový |
2 kávová lžička |
Krevety tygří - loupané |
225 g |
Lilek |
225 g |
Mušle slávky |
750 g |
Ocet vinný červený |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
2 kávová lžička |
Olihně |
225 g |
Paprika zelená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Platýz - filety |
500 g |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
800 g |
Rozmarýn čerstvý |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno červené |
3 dl |
Vývar rybí |
3 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rozehřejeme v pánvi olej a osmahneme na něm pokrájené cibule a česnek. Přidáme cukr, vinný ocet a povaříme 2 minuty. Přidáme víno, vývar, rajčata, pokrájené cukety, lilky, papriky a rozmarýn. Uvedeme do varu a vaříme 10 minut. Přidáme plátky platýza zbaveného kůže a pokrájeného na kostky, mušle a pokrájené olihně, promícháme, přikryjeme pokličkou a povaříme 5 minut. Do pánve vhodíme krevety a další 3 minuty vaříme.
- Vyhodíme všechny mušle, které se neotevřely, pokrm osolíme a opepříme.
- Nalijeme na talíře guláš a okamžitě podáváme.