Rybí guláš středozemní

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule červená 2 ks
Cuketa 225 g
Cukr moučkový 2 kávová lžička
Krevety tygří - loupané 225 g
Lilek 225 g
Mušle slávky 750 g
Ocet vinný červený 2 polévková lžíce
Olej olivový 2 kávová lžička
Olihně 225 g
Paprika zelená 1 ks
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Platýz - filety 500 g
Rajčata loupaná (konzervovaná) 800 g
Rozmarýn čerstvý 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Víno červené 3 dl
Vývar rybí 3 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozehřejeme v pánvi olej a osmahneme na něm pokrájené cibule a česnek. Přidáme cukr, vinný ocet a povaříme 2 minuty. Přidáme víno, vývar, rajčata, pokrájené cukety, lilky, papriky a rozmarýn. Uvedeme do varu a vaříme 10 minut. Přidáme plátky platýza zbaveného kůže a pokrájeného na kostky, mušle a pokrájené olihně, promícháme, přikryjeme pokličkou a povaříme 5 minut. Do pánve vhodíme krevety a další 3 minuty vaříme.
  2. Vyhodíme všechny mušle, které se neotevřely, pokrm osolíme a opepříme.
  3. Nalijeme na talíře guláš a okamžitě podáváme.