Mořský ďas s omáčkou kaparovou

Ingredience


Ančovička - filety 3 ks
Bobkový list 5 ks
Česnek 1 stroužek
Citrony 2 ks
Kapary 2 polévková lžíce
Mořský ďas 750 g
Olej olivový 8 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyjeme a osušíme ocasní ploutve z mořského ďasa. Odstraníme narůžovělé blány a kolem páteře maso odkrojíme z obou stran, abychom získali dva silné plátky.
  2. Plátky pokrájíme na kostky a dáme do talíře. Promícháme je s citronovou šťávou a kůrou a olivovým olejem. Kostky necháme okapat a napichujeme na jehly střídavě s klínky citronu a bobkovými listy.
  3. Gril předehřejeme a maso na jehlách obalíme fólií. Pečeme 3 minuty, občas obrátíme, potřeme tekutinou a pečeme další 4 minuty.
  4. V misce smícháme olivový olej, česnek, citronovu šťávu a kůru, petrželku, nasekané kapary, filátka a pepř. Vznikne tak omáčka.
  5. Jehly rozdělíme na talíře a podáváme s omáčkou.