Mořský ďas s omáčkou kaparovou
Ingredience
Ančovička - filety |
3 ks |
Bobkový list |
5 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Citrony |
2 ks |
Kapary |
2 polévková lžíce |
Mořský ďas |
750 g |
Olej olivový |
8 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyjeme a osušíme ocasní ploutve z mořského ďasa. Odstraníme narůžovělé blány a kolem páteře maso odkrojíme z obou stran, abychom získali dva silné plátky.
- Plátky pokrájíme na kostky a dáme do talíře. Promícháme je s citronovou šťávou a kůrou a olivovým olejem. Kostky necháme okapat a napichujeme na jehly střídavě s klínky citronu a bobkovými listy.
- Gril předehřejeme a maso na jehlách obalíme fólií. Pečeme 3 minuty, občas obrátíme, potřeme tekutinou a pečeme další 4 minuty.
- V misce smícháme olivový olej, česnek, citronovu šťávu a kůru, petrželku, nasekané kapary, filátka a pepř. Vznikne tak omáčka.
- Jehly rozdělíme na talíře a podáváme s omáčkou.