Fusilli s masovými kuličkami

Ingredience


Bazalka 20 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Těstoviny Fusilli 500 g
Bazalka 20 g
Cibule 100 g
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 5 g
Rajčata loupaná (konzervovaná) 400 g
Sůl 5 g
Pepř černý mletý 3 g
Petržel - nať 40 g
Strouhanka 150 g
Sůl 3 g
Sýr Parmezán 150 g
Telecí maso mleté 500 g
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 90 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omáčka: Rozpálíme olej, přidáme nakrájenou cibuli a za občasného míchání smažíme 5 minut, až změkne, ale nezhnědne. Přidáme rajčata a polovinu jejich šťávy, mírně podusíme 3 minuty.
  2. Vložíme bazalku a okořeníme podle chuti.
  3. Masové kuličky: smícháme mleté telecí, strouhanku, strouhaný parmezán, vejce, petržel, sůl a pepř. Postupně přidáváme odměřenou vodu a dobře mícháme. Vytvarujeme z hmoty kuličky velikosti ořechů.
  4. Rozpálíme olej, přidáme masové kuličky a smažíme je, až zhnědnou a jsou uvnitř upečené. Vyjmeme je děrovanou lžící, vložíme je do rajské omáčky a mírně vaříme asi 5 minut.
  5. Zatím vaříme ve slané vodě ve velkém hrnci těstoviny. Důkladně je scedíme, zalijeme je omáčkou s masovými knedlíčky a podáváme ozdobené nasekanou bazalkou.