Fusilli s masovými kuličkami
Ingredience
Bazalka |
20 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Těstoviny Fusilli |
500 g |
Bazalka |
20 g |
Cibule |
100 g |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
5 g |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g |
Sůl |
5 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Petržel - nať |
40 g |
Strouhanka |
150 g |
Sůl |
3 g |
Sýr Parmezán |
150 g |
Telecí maso mleté |
500 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
90 ml |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omáčka: Rozpálíme olej, přidáme nakrájenou cibuli a za občasného míchání smažíme 5 minut, až změkne, ale nezhnědne. Přidáme rajčata a polovinu jejich šťávy, mírně podusíme 3 minuty.
- Vložíme bazalku a okořeníme podle chuti.
- Masové kuličky: smícháme mleté telecí, strouhanku, strouhaný parmezán, vejce, petržel, sůl a pepř. Postupně přidáváme odměřenou vodu a dobře mícháme. Vytvarujeme z hmoty kuličky velikosti ořechů.
- Rozpálíme olej, přidáme masové kuličky a smažíme je, až zhnědnou a jsou uvnitř upečené. Vyjmeme je děrovanou lžící, vložíme je do rajské omáčky a mírně vaříme asi 5 minut.
- Zatím vaříme ve slané vodě ve velkém hrnci těstoviny. Důkladně je scedíme, zalijeme je omáčkou s masovými knedlíčky a podáváme ozdobené nasekanou bazalkou.