Dušené přírodní hovězí

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Cibule 2 ks
Hovězí svíčková 1200 g
Mouka pšeničná hladká 20 g
Pepř černý mletý 5 g
Sádlo vepřové škvařené 100 g
Sůl 8 g
Voda pitná 5 dl
Houby čerstvé 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Plátky hovězího masa naklepeme, nasolíme, opepříme a zprudka orestujeme na rozpáleném sádle ze všech stran.
  2. Přidáme nakrájenou cibuli a houby, bobkový list, sůl a pepř, podlijeme vodou a zakryté dusíme asi hodinu, až je maso měkké. V průběhu dušení maso otáčíme, případně podléváme vodou.
  3. Když je maso hotové, zaprášíme šťávu moukou a chvíli povaříme.