Dušené přírodní hovězí
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Cibule |
2 ks |
Hovězí svíčková |
1200 g |
Mouka pšeničná hladká |
20 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Sádlo vepřové škvařené |
100 g |
Sůl |
8 g |
Voda pitná |
5 dl |
Houby čerstvé |
200 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Plátky hovězího masa naklepeme, nasolíme, opepříme a zprudka orestujeme na rozpáleném sádle ze všech stran.
- Přidáme nakrájenou cibuli a houby, bobkový list, sůl a pepř, podlijeme vodou a zakryté dusíme asi hodinu, až je maso měkké. V průběhu dušení maso otáčíme, případně podléváme vodou.
- Když je maso hotové, zaprášíme šťávu moukou a chvíli povaříme.