Palačinky s jablkovou náplní

Palačinky s jablkovou náplní - obrázek

Ingredience


Cukr moučkový 10 g
Máslo čerstvé 20 g
Mléko polotučné 500 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 220 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
Cukr krupice 100 g
Jablka 500 g
Skořice mletá 1 kávová lžička
Voda pitná 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V troše mléka rozmícháme vejce, sůl, cukr a hladkou mouku. Přilijeme zbylé mléko a vše promícháme.
  2. Na pánvi rozehřejeme máslo, naběračkou vlijeme trochu těsta a upečeme palačinku po obou stranách. Stejným způsobem upečeme zbylé palačinky.
  3. Oloupaná a na kousky nakrájená jablka vsypeme do kastrůlku, zasypeme je cukrem, podlijeme trochou horké vody a dusíme doměkka. Dušená jablka posypeme skořicí a zamícháme.
  4. Upečené palačinky potřeme jablkovou náplní a stočíme. Můžeme podávat pocukrované.