Dušený chřest se smetanovou máčkou
Ingredience
Chřest zelený |
500 g |
Cukr krupice |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
1.5 l |
Česnek |
5 stroužek |
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Pepř bílý |
1 špetka |
Smetana jihočeská zakysaná15% |
200 ml |
Smetana ke šlehání 31% |
200 ml |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Chřest uvaříme ve vroucí slané vodě se špetkou cukru a necháme okapat.
- Mezitím si připravíme smetanovou omáčku: v hlubší pánvi do rozehřátého másla dáme utřený česnek a zalijeme ho kysanou smetanou a šlehačkou a ochutíme solí a pepřem. Při občasném zamíchání směs dusíme až do zahuštění.
- Vařený chřest podáváme přelitý smetanovou omáčkou. Pokrm podáváme teplý.