Dušený chřest se smetanovou máčkou

Ingredience


Chřest zelený 500 g
Cukr krupice 1 špetka
Sůl 1 špetka
Voda pitná 1.5 l
Česnek 5 stroužek
Máslo čerstvé 3 polévková lžíce
Pepř bílý 1 špetka
Smetana jihočeská zakysaná15% 200 ml
Smetana ke šlehání 31% 200 ml
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Chřest uvaříme ve vroucí slané vodě se špetkou cukru a necháme okapat.
  2. Mezitím si připravíme smetanovou omáčku: v hlubší pánvi do rozehřátého másla dáme utřený česnek a zalijeme ho kysanou smetanou a šlehačkou a ochutíme solí a pepřem. Při občasném zamíchání směs dusíme až do zahuštění.
  3. Vařený chřest podáváme přelitý smetanovou omáčkou. Pokrm podáváme teplý.