Bystřická jehla na grilu

Ingredience


Chilli koření mleté 2 špetka
Chléb slunečnicový 400 g
Cibule 120 g
Hovězí maso zadní 250 g
Játra telecí 20 g
Klobása uzená 180 g
Olej olivový extra panenský 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Špek 50 g
Sůl 1.5 kávová lžička
Vepřová plec 250 g
Hořčice 1 polévková lžíce
Kečup 2 polévková lžíce
Olej olivový 2 polévková lžíce
Omáčka pikantní worcesterová 1 kávová lžička
Paprika mletá pálivá 0.5 kávová lžička
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřovou plec, zadní hovězí maso a telecí játra omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky. Masovou směs dáme do mísy, posypeme solí s černým pepřem, chilli a 2 lžícemi olivového oleje. Maso promícháme a odložíme na 3 hodiny do chladničky.
  2. Očistíme cibuli a nakrájíme ji na kolečka. Klobásu nakrájíme na kolečka. Špek nakrájíme na plátky.
  3. V misce připravíme marinádu: smícháme 2 lžíce olivového oleje se sladkou a pálivou paprikou, kečupem, hořčicí a Worcesterovou omáčkou.
  4. Na jehly střídavě napícháme maso s játry a špekem, potřeme marinádou a grilujeme. V průběhu grilování maso potíráme. Grilujeme přibližně 12 minut.
  5. Bystřické jehly podáváme s chlebem.