Bystřická jehla na grilu
Ingredience
Chilli koření mleté |
2 špetka |
Chléb slunečnicový |
400 g |
Cibule |
120 g |
Hovězí maso zadní |
250 g |
Játra telecí |
20 g |
Klobása uzená |
180 g |
Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Špek |
50 g |
Sůl |
1.5 kávová lžička |
Vepřová plec |
250 g |
Hořčice |
1 polévková lžíce |
Kečup |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Omáčka pikantní worcesterová |
1 kávová lžička |
Paprika mletá pálivá |
0.5 kávová lžička |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 12 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vepřovou plec, zadní hovězí maso a telecí játra omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky. Masovou směs dáme do mísy, posypeme solí s černým pepřem, chilli a 2 lžícemi olivového oleje. Maso promícháme a odložíme na 3 hodiny do chladničky.
- Očistíme cibuli a nakrájíme ji na kolečka. Klobásu nakrájíme na kolečka. Špek nakrájíme na plátky.
- V misce připravíme marinádu: smícháme 2 lžíce olivového oleje se sladkou a pálivou paprikou, kečupem, hořčicí a Worcesterovou omáčkou.
- Na jehly střídavě napícháme maso s játry a špekem, potřeme marinádou a grilujeme. V průběhu grilování maso potíráme. Grilujeme přibližně 12 minut.
- Bystřické jehly podáváme s chlebem.