Dušené řízky v zelenině
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hovězí svíčková |
1000 g |
Mouka pšeničná hladká |
100 g |
Mrkev kořen |
100 g |
Paprika červená |
100 g |
Paprika mletá sladká |
5 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel kořen |
100 g |
Sádlo vepřové škvařené |
100 g |
Smetana 12% (konzumní) |
2 dl |
Sůl |
8 g |
Voda pitná |
3 dl |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 75 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Hovězí maso nakrájíme na plátky, nasolíme, opepříme, obalíme v části mouky a opečeme z obou stran na rozpáleném sádle.
- Do kastrolu naskládáme nakrájenou papriku, cibuli, petržel a mrkev. Na zeleninu rozložíme plátky i s vypečeným tukem, přidáme mletou papriku a podlijeme vodou, zakryté dusíme asi hodinu. Když je maso měkké, vlijeme smetanu smíchanou se zbylou moukou a krátce povaříme do zhoustnutí. Dosolíme a můžeme podávat.