Dušené řízky v zelenině

Ingredience


Cibule 1 ks
Hovězí svíčková 1000 g
Mouka pšeničná hladká 100 g
Mrkev kořen 100 g
Paprika červená 100 g
Paprika mletá sladká 5 g
Pepř černý mletý 5 g
Petržel kořen 100 g
Sádlo vepřové škvařené 100 g
Smetana 12% (konzumní) 2 dl
Sůl 8 g
Voda pitná 3 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí maso nakrájíme na plátky, nasolíme, opepříme, obalíme v části mouky a opečeme z obou stran na rozpáleném sádle.
  2. Do kastrolu naskládáme nakrájenou papriku, cibuli, petržel a mrkev. Na zeleninu rozložíme plátky i s vypečeným tukem, přidáme mletou papriku a podlijeme vodou, zakryté dusíme asi hodinu. Když je maso měkké, vlijeme smetanu smíchanou se zbylou moukou a krátce povaříme do zhoustnutí. Dosolíme a můžeme podávat.