Vepřové řízky na zelenině s chřestem

Ingredience


Brambory 300 g
Chřest zelený 250 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř bílý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Pórek 1 ks
Sůl 2 špetka
Vepřové kotlety 300 g
Voda pitná 0.5 l
Vývar zeleninový 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z chřestu odkrájíme hlavičky, které použijeme na konečnou ozdobu. Chřest rozkrájíme podélně, pórek nakrájíme na kolečka.
  2. V osolené vodě si uvaříme oloupané a nakrájené brambory doměkka. Na rozpáleném oleji orestujeme osolené a opepřené plátky masa z obou stran a vyjmeme je z pánve.
  3. Na olej vsypeme plátky chřestu, které po orestování zalijeme 5 lžícemi vývaru a chřest dusíme 15 minut. Na poslední 2 minuty před koncem dušení přisypeme kolečka pórku a přidáme orestované maso. Krátce prohřejeme a podáváme teplé posypané petrželovou natí a ozdobené chřestovými špičkami a s vařeným bramborem.