Vepřové řízky na zelenině s chřestem
Ingredience
Brambory |
300 g |
Chřest zelený |
250 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř bílý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Pórek |
1 ks |
Sůl |
2 špetka |
Vepřové kotlety |
300 g |
Voda pitná |
0.5 l |
Vývar zeleninový |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Z chřestu odkrájíme hlavičky, které použijeme na konečnou ozdobu. Chřest rozkrájíme podélně, pórek nakrájíme na kolečka.
- V osolené vodě si uvaříme oloupané a nakrájené brambory doměkka. Na rozpáleném oleji orestujeme osolené a opepřené plátky masa z obou stran a vyjmeme je z pánve.
- Na olej vsypeme plátky chřestu, které po orestování zalijeme 5 lžícemi vývaru a chřest dusíme 15 minut. Na poslední 2 minuty před koncem dušení přisypeme kolečka pórku a přidáme orestované maso. Krátce prohřejeme a podáváme teplé posypané petrželovou natí a ozdobené chřestovými špičkami a s vařeným bramborem.