Zelná polévka s kroupami a bramborem

Ingredience


Brambory 200 g
Cibule 100 g
Kroupy malé 100 g
Mouka pšeničná hladká 50 g
Pepř černý mletý 3 g
Polévkové koření 5 ml
Sádlo škvařené 50 g
Sůl 10 g
Voda pitná 1200 ml
Zelí hlávkové bílé 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, zelí nakrouháme, očištěné brambory pokrájíme na kostičky.
  2. V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli, mouku a usmažíme světlejší cibulovou jíšku. Zalijeme horkou vodou, metlou rozmícháme, přidáme zelí, kroupy, osolíme, opepříme a vaříme 15 minut. Přisypeme brambory a dovaříme.
  3. Polévku dochutíme polévkovým kořením a horkou podáváme.