Zelná polévka s kroupami a bramborem
Ingredience
Brambory |
200 g |
Cibule |
100 g |
Kroupy malé |
100 g |
Mouka pšeničná hladká |
50 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Polévkové koření |
5 ml |
Sádlo škvařené |
50 g |
Sůl |
10 g |
Voda pitná |
1200 ml |
Zelí hlávkové bílé |
200 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, zelí nakrouháme, očištěné brambory pokrájíme na kostičky.
- V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli, mouku a usmažíme světlejší cibulovou jíšku. Zalijeme horkou vodou, metlou rozmícháme, přidáme zelí, kroupy, osolíme, opepříme a vaříme 15 minut. Přisypeme brambory a dovaříme.
- Polévku dochutíme polévkovým kořením a horkou podáváme.