Hovězí maso na zelenině

Ingredience


Celer bulvový 50 g
Cibule 1 ks
Hovězí roštěnka níz. peč. 1000 g
Mouka pšeničná hladká 50 g
Mrkev kořen 100 g
Paprika mletá sladká 5 g
Pepř černý mletý 6 g
Petržel kořen 100 g
Protlak rajčatový 50 g
Sůl 10 g
Voda pitná 400 ml
Zelí hlávkové bílé 500 g
Sádlo vepřové škvařené 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, obalíme v části mouky a osmažíme ze všech stran na rozpáleném sádle.
  2. Celer, cibuli, mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na plátky, zelí omyjeme a nakrouháme. Veškerou zeleninu promícháme s masem i vypečeným tukem a přendáme do kastrolu. Podlijeme vodou a zakryté dusíme asi hodinu. Když je maso měkké, přidáme mletou papriku, zbylou mouku, sůl a rajčatový protlak a krátce povaříme.