Hovězí maso na zelenině
Ingredience
Celer bulvový |
50 g |
Cibule |
1 ks |
Hovězí roštěnka níz. peč. |
1000 g |
Mouka pšeničná hladká |
50 g |
Mrkev kořen |
100 g |
Paprika mletá sladká |
5 g |
Pepř černý mletý |
6 g |
Petržel kořen |
100 g |
Protlak rajčatový |
50 g |
Sůl |
10 g |
Voda pitná |
400 ml |
Zelí hlávkové bílé |
500 g |
Sádlo vepřové škvařené |
100 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 75 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Hovězí maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, obalíme v části mouky a osmažíme ze všech stran na rozpáleném sádle.
- Celer, cibuli, mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na plátky, zelí omyjeme a nakrouháme. Veškerou zeleninu promícháme s masem i vypečeným tukem a přendáme do kastrolu. Podlijeme vodou a zakryté dusíme asi hodinu. Když je maso měkké, přidáme mletou papriku, zbylou mouku, sůl a rajčatový protlak a krátce povaříme.