Karbanátky v hnědé omáčce

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Cibule 2 ks
Máslo čerstvé 100 g
Maso mleté - mix 600 g
Mléko polotučné 200 ml
Mouka pšeničná hladká 20 g
Nové koření mleté 2 g
Olej rostlinný 2 dl
Pepř černý mletý 5 g
Rohlíky bílé 1 ks
Strouhanka 200 g
Sůl 9 g
Voda pitná 2 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mix mletého masa smícháme s nakrájeným rohlíkem namočeným v mléce.
  2. Jednu cibuli si nadrobno nakrájíme a osmahneme ji na 20 g másla. Přidáme ji k mletému masu společně se solí, vejcem, pepřem a prohněteme do hmoty. Vypracujeme karbanátky, které obalíme ve strouhance a na rozpáleném oleji osmažíme dozlatova.
  3. V kastrolu na zbylém másle osmažíme druhou cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme mouku, osmahneme a zředíme vodou. Přidáme nové koření, bobkový list, sůl, pepř a povaříme. Do hotové omáčky vložíme karbanátky a podáváme.