Karbanátky v hnědé omáčce
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Cibule |
2 ks |
Máslo čerstvé |
100 g |
Maso mleté - mix |
600 g |
Mléko polotučné |
200 ml |
Mouka pšeničná hladká |
20 g |
Nové koření mleté |
2 g |
Olej rostlinný |
2 dl |
Pepř černý mletý |
5 g |
Rohlíky bílé |
1 ks |
Strouhanka |
200 g |
Sůl |
9 g |
Voda pitná |
2 dl |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Mix mletého masa smícháme s nakrájeným rohlíkem namočeným v mléce.
- Jednu cibuli si nadrobno nakrájíme a osmahneme ji na 20 g másla. Přidáme ji k mletému masu společně se solí, vejcem, pepřem a prohněteme do hmoty. Vypracujeme karbanátky, které obalíme ve strouhance a na rozpáleném oleji osmažíme dozlatova.
- V kastrolu na zbylém másle osmažíme druhou cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme mouku, osmahneme a zředíme vodou. Přidáme nové koření, bobkový list, sůl, pepř a povaříme. Do hotové omáčky vložíme karbanátky a podáváme.