Indiánky s krémem a čokoládovou polevou
Ingredience
Citronová kůra |
1 špetka |
Cukr moučkový |
150 g |
Mouka pšeničná hrubá |
160 g |
Vaječný bílek slepičí |
6 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
6 ks |
Vanilka mletá |
1 špetka |
Čokoláda hořká |
20 g |
Cukr moučkový |
100 g |
Ořechy vlašské |
100 g |
Vaječný bílek slepičí |
3 ks |
Čokoláda hořká |
120 g |
Cukr krupice |
200 g |
Máslo čerstvé |
10 g |
Voda pitná |
0.25 l |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- V míse smícháme cukr, žloutky, vanilku, nastrouhanou citrónovou kůru a třeme do zhoustnutí, poté přidáme tuhý sníh, ušlehaný z bílků, mouku.
- Těstíčkem naplníme vymazané, mouku vysypané formičky, v mírně vyhřáté troubě upečeme do zlatova. Polovinu hotových indiánků přelijeme čokoládovou polevou a necháme oschnout na drátěné podložce, druhou polovinu vydlabeme, vložíme do papírových košíčků, naplníme krémem a přiklopíme indiánky s polevou.
- Na krém ušleháme sníh z bílků, přidáme cukr, zlehka vmícháme strouhanou čokoládu a nastrouhané ořechy.
- Na polevu rozehřejeme čokoládu s máslem a lžičkou vody. Za stálého míchání přidáváme po kapkách cukr povařený ve vodě a umícháme do hladka.