Indiánky s krémem a čokoládovou polevou

Ingredience


Citronová kůra 1 špetka
Cukr moučkový 150 g
Mouka pšeničná hrubá 160 g
Vaječný bílek slepičí 6 ks
Vaječný žloutek slepičí 6 ks
Vanilka mletá 1 špetka
Čokoláda hořká 20 g
Cukr moučkový 100 g
Ořechy vlašské 100 g
Vaječný bílek slepičí 3 ks
Čokoláda hořká 120 g
Cukr krupice 200 g
Máslo čerstvé 10 g
Voda pitná 0.25 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse smícháme cukr, žloutky, vanilku, nastrouhanou citrónovou kůru a třeme do zhoustnutí, poté přidáme tuhý sníh, ušlehaný z bílků, mouku.
  2. Těstíčkem naplníme vymazané, mouku vysypané formičky, v mírně vyhřáté troubě upečeme do zlatova. Polovinu hotových indiánků přelijeme čokoládovou polevou a necháme oschnout na drátěné podložce, druhou polovinu vydlabeme, vložíme do papírových košíčků, naplníme krémem a přiklopíme indiánky s polevou.
  3. Na krém ušleháme sníh z bílků, přidáme cukr, zlehka vmícháme strouhanou čokoládu a nastrouhané ořechy.
  4. Na polevu rozehřejeme čokoládu s máslem a lžičkou vody. Za stálého míchání přidáváme po kapkách cukr povařený ve vodě a umícháme do hladka.