Hovězí kousky s rýžovými nudlemi a kukuřicí
Ingredience
Brokolice |
2 ks |
Chilli paprička |
2 ks |
Hovězí svíčková |
400 g |
Koriandr čerstvý |
5 ks |
Kukuřice |
250 g |
Nudle rýžové |
250 g |
Olej rostlinný |
6 polévková lžíce |
Omáčka rybí |
4 polévková lžíce |
Omáčka ústřicová |
4 polévková lžíce |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejprve uvaříme dle návodu na obalu v osolené vroucí vodě rýžové nudle, poté je scedíme a necháme okapat.
- Z hovězího masa nakrájíme kousky nebo malé hranolky. Maso smícháme s rybí omáčkou a necháme marinovat.
- Potom si připravíme brokolici, kterou rozdělíme na růžičky a pod tekoucí vodou omyjeme. Můžeme oloupat a na plátky nastrouhat i mladý košťál. Stejně tak opláchneme koriandr a nakrájíme ho na kousky. Nadrobno nakrájíme chilli papričky a na tenká kolečka kukuřičné klasy. Malé kukuřice krájet nemusíme.
- Na polovině oleje zprudka orestujeme kukuřičné klasy a brokolici, přidáme k nim ústřicovou omáčku. Ještě chvíli restujeme a potom směs dáme stranou pánve.
- Na druhé polovině oleje prudce orestujeme maso, přimícháme rýžové nudle a ostatní zeleninu. To vše necháme ještě několik minut prohřát. Nakonec posypeme koriandrem a nakrájenou chilli papričkou.