Mleté hovězí s rýžovými nudlemi a bambusovými výhonky
Ingredience
Bambusové výhonky |
200 g |
Fazolové lusky zelené |
300 g |
Hovězí maso mleté |
200 g |
Kari pasta |
2 polévková lžíce |
Koriandr čerstvý |
5 ks |
Nakládaný zelený pepř |
2 polévková lžíce |
Nudle rýžové |
250 g |
Olej rostlinný |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rýžové nudle uvaříme v osolené vodě dle návodu na obalu, poté je scedíme a přikryjeme utěrkou.
- Fazolové lusky, bambusové výhonky a koriandr opláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Nakrájíme podélně fazolky, lístky koriandru nakrájíme na drobné kousky. Na kousky pokrájíme i bambusové výhonky.
- Na rozpáleném oleji osmahneme mleté hovězí maso. Přidáme fazolky, nadrcený pepř a kari pastu. Vše spolu smažíme doměkka.
- Nakonec přidáme uvařené rýžové nudle, bambusové výhonky a koriandr. Směs zlehka promícháme a prohřejeme.