Mleté hovězí s rýžovými nudlemi a bambusovými výhonky

Ingredience


Bambusové výhonky 200 g
Fazolové lusky zelené 300 g
Hovězí maso mleté 200 g
Kari pasta 2 polévková lžíce
Koriandr čerstvý 5 ks
Nakládaný zelený pepř 2 polévková lžíce
Nudle rýžové 250 g
Olej rostlinný 4 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rýžové nudle uvaříme v osolené vodě dle návodu na obalu, poté je scedíme a přikryjeme utěrkou.
  2. Fazolové lusky, bambusové výhonky a koriandr opláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Nakrájíme podélně fazolky, lístky koriandru nakrájíme na drobné kousky. Na kousky pokrájíme i bambusové výhonky.
  3. Na rozpáleném oleji osmahneme mleté hovězí maso. Přidáme fazolky, nadrcený pepř a kari pastu. Vše spolu smažíme doměkka.
  4. Nakonec přidáme uvařené rýžové nudle, bambusové výhonky a koriandr. Směs zlehka promícháme a prohřejeme.