Jablková žemlovka s rumem

Ingredience


Cukr krupice 50 g
Cukr skořicový 20 g
Cukr vanilka 20 g
Jablka 1 kg
Kypřicí prášek do pečiva 13 g
Máslo čerstvé 20 g
Mléko plnotučné 0.5 l
Mouka polohrubá 4 polévková lžíce
Ořechy vlašské 100 g
Rozinky tmavé 120 g
Strouhanka 20 g
Vejce slepičí 7 ks
Veka 2 ks
Cukr moučkový 60 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V misce rozšleháme mléko, 25 g krupicového cukru, 3 vejce a vanilkový cukr. Veku nakrájíme na plátky, které namáčíme v připravené mléčné směsi. Ihned skládáme na máslem vymaštěný a strouhankou vysypaný plech.
  2. Umytá jablka oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, přidáme moučkový cukr, skořicový cukr, rozinky, ořechy, rum a naskládáme je na veku. V misce na tuhou hmotu vyšleháme 4 ks vejce, 25 g krupicového cukru, přisypeme 4 lžíce polohrubé mouky, 13 g kypřícího prášku, opatrně promícháme a vylijeme na jablka. Tak připravený plech vložíme do předehřáté trouby a pozvolna pečeme asi 30 minut.
  3. Upečenou žemlovku vybereme z trouby, posypeme moučkovým cukrem a nakrájíme na úhledné porce. Každou porci posypeme moučkovým cukrem a podáváme.