Jehněčí kostky s kořením pěti vůní
Ingredience
Jehněčí maso |
500 g |
Kari koření |
1 kávová lžička |
Koření pěti vůní |
1 kávová lžička |
Nakládaný zelený pepř |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
4 polévková lžíce |
Paprika červená |
2 ks |
Paprika zelená |
2 ks |
Paprika žlutá |
2 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso z jehněčí kýty opláchneme a nakrájíme na kostky. Potom si připravíme žluté, červené a zelené papriky, které omyjeme, odstraníme z nich zrníčka a nakrájíme.
- Do 2 lžic rozpáleného oleje v pánvi vložíme maso a zprudka orestujeme. Maso ochutíme zeleným pepřem, kořením kari, kořením pěti vůní a dáme ho stranou okapat.
- Do druhé pánve nalijeme zbylý olej, necháme ho rozpálit a vhodíme papriku, kterou také zprudka orestujeme.
- K paprice přidáme odložené jehněčí maso. Ještě zlehka tuto směs promícháme a krátce prohřejeme, poté podáváme.