Jehněčí kostky s kořením pěti vůní

Ingredience


Jehněčí maso 500 g
Kari koření 1 kávová lžička
Koření pěti vůní 1 kávová lžička
Nakládaný zelený pepř 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 4 polévková lžíce
Paprika červená 2 ks
Paprika zelená 2 ks
Paprika žlutá 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso z jehněčí kýty opláchneme a nakrájíme na kostky. Potom si připravíme žluté, červené a zelené papriky, které omyjeme, odstraníme z nich zrníčka a nakrájíme.
  2. Do 2 lžic rozpáleného oleje v pánvi vložíme maso a zprudka orestujeme. Maso ochutíme zeleným pepřem, kořením kari, kořením pěti vůní a dáme ho stranou okapat.
  3. Do druhé pánve nalijeme zbylý olej, necháme ho rozpálit a vhodíme papriku, kterou také zprudka orestujeme.
  4. K paprice přidáme odložené jehněčí maso. Ještě zlehka tuto směs promícháme a krátce prohřejeme, poté podáváme.