Cukrové brambory v mandlovém těstě
Ingredience
Citronová kůra |
1 špetka |
Čokoláda hořká |
150 g |
Cukr moučkový |
150 g |
Mouka pšeničná hrubá |
160 g |
Smetana čerstvá ke šlehání |
0.25 l |
Vaječný bílek slepičí |
6 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
6 ks |
Vanilka mletá |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g |
Cukr moučkový |
200 g |
Mandle |
200 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- V míse smícháme cukr, žloutky, vanilku, nastrouhanou citrónovou kůru a třeme do zhoustnutí. Poté přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku, těstíčkem naplníme vymazané a mouku vysypané formičky, v mírně vyhřáté troubě upečeme do zlatova. Hotové indiánky vydlabeme, naplníme smetanou nebo slepíme džemem a spojíme vždy po dvou k sobě, aby byly kulaté (jako brambory). Takto připravené obalíme mandlovým těstem, posypeme nastrouhanou čokoládou, nahoře nařízneme a složíme do papírových košíčků.
- Mandlové těsto: jemně nastrouhané mandle smícháme s vejcem a v hmoždíři utlučeme. Poté položíme na vál, přidáme cukr, vypracujeme těsto a vyválíme plát. Vykrojíme z něj kolečka ve velikosti dle potřeby.