Rýže z Portorika

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 10 g
Cibulka jarní 150 g
Fazole červené sterilované 100 g
Kmín římský 3 g
Kurkuma 3 g
Limetka 1 ks
Olej olivový 2 polévková lžíce
Petržel - nať 30 g
Rajčata loupaná (konzervovaná) 200 g
Rýže dlouhozrnná 250 g
Slanina vepřová 50 g
Tymián sušený 3 g
Vývar drůbeží 400 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vyškvaříme v oleji na kostičky nakrájenou slaninu. Krátce na ní osmažíme na kolečka nakrájenou cibulku. Vložíme drcený česnek a ještě 2 minuty smažíme.
  2. Přisypeme rýži a za stálého míchání ji opražíme. Vložíme rajčata i se šťávou, 2 lžíce nasekané petrželové nati, bobkové listy, nasekané chilli papričky, kurkumu, kmín a tymián a promícháme.
  3. Přidáme fazole a vývar a přivedeme k varu. Přikryjeme a podusíme, až rýže změkne a tekutina se vypaří.
  4. Posypeme zbytkem petržele a servírujeme ozdobené dílky limetky.