Rýže z Portorika
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
10 g |
Cibulka jarní |
150 g |
Fazole červené sterilované |
100 g |
Kmín římský |
3 g |
Kurkuma |
3 g |
Limetka |
1 ks |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Petržel - nať |
30 g |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
200 g |
Rýže dlouhozrnná |
250 g |
Slanina vepřová |
50 g |
Tymián sušený |
3 g |
Vývar drůbeží |
400 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vyškvaříme v oleji na kostičky nakrájenou slaninu. Krátce na ní osmažíme na kolečka nakrájenou cibulku. Vložíme drcený česnek a ještě 2 minuty smažíme.
- Přisypeme rýži a za stálého míchání ji opražíme. Vložíme rajčata i se šťávou, 2 lžíce nasekané petrželové nati, bobkové listy, nasekané chilli papričky, kurkumu, kmín a tymián a promícháme.
- Přidáme fazole a vývar a přivedeme k varu. Přikryjeme a podusíme, až rýže změkne a tekutina se vypaří.
- Posypeme zbytkem petržele a servírujeme ozdobené dílky limetky.