Lehká omeleta
Ingredience
Máslo čerstvé |
30 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
4 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
60 g |
Cuketa |
200 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Paprika červená |
120 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Rajčata |
200 g |
Sůl |
5 g |
Tymián čerstvý |
10 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Náplň: rozehřejeme olej, přidáme kolečka cibule, drcený česnek a 5 minut smažíme, až cibule změkne. Přidáme kolečka cukety a nakrájenou papriku, rajčata, tymián, osolíme a opepříme, 10 minut podusíme.
- Vejce si rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky rozmícháme, dochutíme pepřem a solí. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmísíme jej do rozmíchaných žloutků.
- Rozpálíme polovinu másla. Když začne pěnit, nalijeme na něj polovinu směsi z vajec a 3 minuty smažíme zvolna. Přidáme polovinu náplně, přeložíme a podáváme. Postup opakujeme se zbylými vejci a náplní.