Lehká omeleta

Ingredience


Máslo čerstvé 30 g
Pepř černý mletý 2 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 4 ks
Česnek 1 stroužek
Cibule 60 g
Cuketa 200 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Paprika červená 120 g
Pepř černý mletý 3 g
Rajčata 200 g
Sůl 5 g
Tymián čerstvý 10 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Náplň: rozehřejeme olej, přidáme kolečka cibule, drcený česnek a 5 minut smažíme, až cibule změkne. Přidáme kolečka cukety a nakrájenou papriku, rajčata, tymián, osolíme a opepříme, 10 minut podusíme.
  2. Vejce si rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky rozmícháme, dochutíme pepřem a solí. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmísíme jej do rozmíchaných žloutků.
  3. Rozpálíme polovinu másla. Když začne pěnit, nalijeme na něj polovinu směsi z vajec a 3 minuty smažíme zvolna. Přidáme polovinu náplně, přeložíme a podáváme. Postup opakujeme se zbylými vejci a náplní.