Omeleta v ciabattě

Ingredience


Ciabatta 1 ks
Máslo čerstvé 30 g
Pepř černý mletý 3 g
Shiitake houby 60 g
Sůl 5 g
Tymián čerstvý 5 g
Vejce slepičí 4 ks
Voda pitná 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vejce rozklepneme do misky, dochutíme pepřem a solí a rozšleháme s vodou.
  2. Zahřejeme polovinu másla, vložíme nakrájené houby a 3-5 minut je zprudka smažíme, až změknou. Přidáme tymián, podle chuti osolíme
  3. a opepříme. Udržujeme houby teplé.
  4. Na jinou rozpálenou pánev přidáme zbylé máslo a pánvičkou zakroužíme, aby se rozprostřelo po dně a po stranách. Když začne máslo pěnit, vlijeme na pánev připravená vejce.
  5. Omeletu smažíme středně zprudka, uvolníme okraje a pánev nakláníme, aby mohla syrová vejce vytéci ke kraji. Když omeleta mírně ztuhne a její spodní strana získá zlatohnědou barvu, pánev odstavíme.
  6. Polovinu omelety vzdálenější od držadla pokryjeme houbami a prázdnou polovinu přes ně přetáhneme. Ohřátý a rozkrojený chléb ciabatta naplníme omeletou. Překrojíme a servírujeme.