Omeleta v ciabattě
Ingredience
Ciabatta |
1 ks |
Máslo čerstvé |
30 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Shiitake houby |
60 g |
Sůl |
5 g |
Tymián čerstvý |
5 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
Voda pitná |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Vejce rozklepneme do misky, dochutíme pepřem a solí a rozšleháme s vodou.
- Zahřejeme polovinu másla, vložíme nakrájené houby a 3-5 minut je zprudka smažíme, až změknou. Přidáme tymián, podle chuti osolíme
- a opepříme. Udržujeme houby teplé.
- Na jinou rozpálenou pánev přidáme zbylé máslo a pánvičkou zakroužíme, aby se rozprostřelo po dně a po stranách. Když začne máslo pěnit, vlijeme na pánev připravená vejce.
- Omeletu smažíme středně zprudka, uvolníme okraje a pánev nakláníme, aby mohla syrová vejce vytéci ke kraji. Když omeleta mírně ztuhne a její spodní strana získá zlatohnědou barvu, pánev odstavíme.
- Polovinu omelety vzdálenější od držadla pokryjeme houbami a prázdnou polovinu přes ně přetáhneme. Ohřátý a rozkrojený chléb ciabatta naplníme omeletou. Překrojíme a servírujeme.