Anglický letní pudink
Ingredience
Chléb toastový |
12 krajíc |
Cukr krupice |
150 g |
Maliny |
125 g |
Ostružiny |
125 g |
Rybíz černý |
125 g |
Rybíz červený |
125 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Nádobu nebo misku o objemu 900ml vyložíme krajíčky toastového chleba. Nejdřív pokryjeme dno a pokračujeme okolo, aby se krajíčky překrývaly.
- Očištěný rybíz chvíli povaříme s cukrem, aby pustil šťávu. Přisypeme ostatní omyté ovoce a povaříme 1 minutu.
- Šťávou z ovoce zakapeme chléb, vložíme ovoce a dobře vmáčkneme na chleba. Navrch položíme chéb tak, aby bylo ovoce zakryté. Vše zakapeme zbylou ovocnou šťávou, nádobu postavíme do větší mísy, přetáhneme fólií a zatížíme talířkem s těžším závažím. Necháme do druhého dne vychladit.
- Pudink vyklopíme z nádoby a podáváme. Můžeme doplnit zmrzlinou nebo šlehačkou.