Platýz na žampionech

Ingredience


Limetková šťáva 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 90 g
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Platýz - filety 4 plátek
Rajčata 4 ks
Sůl celerová 1 kávová lžička
Žampiony čerstvé 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pergamenový papír dáme na mřížku grilu a na něj položíme plátky ryb. Postříkáme je limetkovou šťávou a posypeme celerovou solí a pepřem. Plátky zapékáme na rozpáleném grilu 8 minut, bez obracení.
  2. V pánvi rozehřejeme máslo a osmahneme na něm houby cca 5 minut.
  3. V pánvičce prohřejeme pokrájená rajčata. Houby i se šťávou z pánve a rajčata z pánvičky rozdělíme na talíře s jednotlivými porcemi platýza.
  4. Okamžitě podáváme.