Platýz na žampionech
Ingredience
Limetková šťáva |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
90 g |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Platýz - filety |
4 plátek |
Rajčata |
4 ks |
Sůl celerová |
1 kávová lžička |
Žampiony čerstvé |
300 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Pergamenový papír dáme na mřížku grilu a na něj položíme plátky ryb. Postříkáme je limetkovou šťávou a posypeme celerovou solí a pepřem. Plátky zapékáme na rozpáleném grilu 8 minut, bez obracení.
- V pánvi rozehřejeme máslo a osmahneme na něm houby cca 5 minut.
- V pánvičce prohřejeme pokrájená rajčata. Houby i se šťávou z pánve a rajčata z pánvičky rozdělíme na talíře s jednotlivými porcemi platýza.
- Okamžitě podáváme.