Prosná kaše s perníkem
Ingredience
Cukr krupice |
100 g |
Cukr skořicový |
2 ks |
Máslo čerstvé |
8 polévková lžíce |
Mléko plnotučné |
5 dl |
Perník |
100 g |
Proso - obilky |
250 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Proso 2x promyjeme v sítu vařící vodou (1 litr). Dáme ho do hrnce, zalijeme mlékem, přidáme podle chuti 0,5–1 lžičku soli a za častého míchání pomalu uvaříme prosnou kaši. Vaříme asi 35 minut.
- Hotovou kaši dáme na talíře, posypeme krupicovým cukrem, skořicovým cukrem, nastrouhaným perníkem a každou porci přelijeme 2 lžícemi másla.