Polévka ze sušeného ovoce s fazolemi
Ingredience
Cukr moučkový |
50 g |
Fazole vařené |
200 g |
Hřebíček |
5 g |
Hrušky sušené |
100 g |
Křížaly (sušená jablka) |
100 g |
Mouka pšeničná hladká |
50 g |
Skořice mletá |
10 g |
Smetana 12% (konzumní) |
200 ml |
Švestky sušené vypeckované |
100 g |
Voda pitná |
1000 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Sušené ovoce vložíme do hrnce, přisypeme skořici, hřebíček a zalijeme horkou vodou. Přivedeme k varu, ve smetaně rozmícháme mouku a pomalu přilijeme do polévky, dobře rozmícháme, aby se netvořily hrudky, a povaříme asi 20 minut. Nyní do polévky vložíme vařené fazole nebo fazole z konzervy.
- Promícháme, krátce povaříme, dochutíme cukrem a můžeme podávat.