Polévka ze sušeného ovoce s fazolemi

Ingredience


Cukr moučkový 50 g
Fazole vařené 200 g
Hřebíček 5 g
Hrušky sušené 100 g
Křížaly (sušená jablka) 100 g
Mouka pšeničná hladká 50 g
Skořice mletá 10 g
Smetana 12% (konzumní) 200 ml
Švestky sušené vypeckované 100 g
Voda pitná 1000 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Sušené ovoce vložíme do hrnce, přisypeme skořici, hřebíček a zalijeme horkou vodou. Přivedeme k varu, ve smetaně rozmícháme mouku a pomalu přilijeme do polévky, dobře rozmícháme, aby se netvořily hrudky, a povaříme asi 20 minut. Nyní do polévky vložíme vařené fazole nebo fazole z konzervy.
  2. Promícháme, krátce povaříme, dochutíme cukrem a můžeme podávat.