Platýsová filátka s hroznovým vínem
Ingredience
Cibulka jarní |
4 ks |
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Hroznové víno |
125 g |
Kopr čerstvý |
2 polévková lžíce |
Mléko nízkotučné |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Platýz - filety |
500 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
0.5 dl |
Solamyl - bramborový škrob |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
1.25 dl |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na plátky nakrájíme rybu a dáme do hluboké pánve s pokrájenými jarními cibulkami, solí, pepřem a vínem. Uvedeme do varu, pánev zakryjeme a dusíme 4 minuty. Poté rybí plátky přemístíme na servírovací mísu. Zakryjeme a udržujeme v teple.
- Smícháme mléko, solamyl a přidáme do pánve s nasekaným koprem a smetanou. Uvedeme do varu a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Přidáme hroznové víno a citronovou šťávu. Prohřejeme 2 minuty, směsí přelijeme porce ryby a okamžitě podáváme.