Platýsová filátka s hroznovým vínem

Ingredience


Cibulka jarní 4 ks
Citronová šťáva 1 kávová lžička
Hroznové víno 125 g
Kopr čerstvý 2 polévková lžíce
Mléko nízkotučné 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Platýz - filety 500 g
Smetana 33% (šlehačka) 0.5 dl
Solamyl - bramborový škrob 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Víno bílé 1.25 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na plátky nakrájíme rybu a dáme do hluboké pánve s pokrájenými jarními cibulkami, solí, pepřem a vínem. Uvedeme do varu, pánev zakryjeme a dusíme 4 minuty. Poté rybí plátky přemístíme na servírovací mísu. Zakryjeme a udržujeme v teple.
  2. Smícháme mléko, solamyl a přidáme do pánve s nasekaným koprem a smetanou. Uvedeme do varu a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Přidáme hroznové víno a citronovou šťávu. Prohřejeme 2 minuty, směsí přelijeme porce ryby a okamžitě podáváme.