Bramborové a rybí smaženky
Ingredience
Brambory |
500 g |
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibulka jarní |
6 ks |
Kari pasta |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
6 polévková lžíce |
Strouhanka |
150 g |
Sůl |
2 kávová lžička |
Treska skvrnitá |
500 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V osolené vodě uvaříme oloupané a nakrájené brambory na kostky. Poté scedíme a necháme okapat. Na chvíli je dáme znovu do hrnce a prohřejeme je, aby se osušily. Necháme vychladnout, poté dáme do mixéru s rybím masem, česnekem, cibulkami, chilli, kari pastou a solí. Rozmixujeme na hladkou kaši.
- Bramborovou směs vložíme do mísy a smícháme s 60 g strouhanky, 2 lžícemi našlehaných vajec a dáme zvlášť do dvou misek. Rybí směs rozdělíme na 8 dílů. Každou část obalíme v rozšlehaném vajíčku a poté ve strouhance. Vytvoříme 8 placiček.
- Rozpálíme na pánvi olej a placičky smažíme 4 minuty. Obracíme je, dokud nebudou propečeny do zlatova.
- Poté je necháme osušit a podáváme horké.