Bramborové a rybí smaženky

Ingredience


Brambory 500 g
Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Cibulka jarní 6 ks
Kari pasta 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 6 polévková lžíce
Strouhanka 150 g
Sůl 2 kávová lžička
Treska skvrnitá 500 g
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V osolené vodě uvaříme oloupané a nakrájené brambory na kostky. Poté scedíme a necháme okapat. Na chvíli je dáme znovu do hrnce a prohřejeme je, aby se osušily. Necháme vychladnout, poté dáme do mixéru s rybím masem, česnekem, cibulkami, chilli, kari pastou a solí. Rozmixujeme na hladkou kaši.
  2. Bramborovou směs vložíme do mísy a smícháme s 60 g strouhanky, 2 lžícemi našlehaných vajec a dáme zvlášť do dvou misek. Rybí směs rozdělíme na 8 dílů. Každou část obalíme v rozšlehaném vajíčku a poté ve strouhance. Vytvoříme 8 placiček.
  3. Rozpálíme na pánvi olej a placičky smažíme 4 minuty. Obracíme je, dokud nebudou propečeny do zlatova.
  4. Poté je necháme osušit a podáváme horké.