Tvarohové knedlíčky s jahodovou omáčkou

Ingredience


Cukr krystal 1 polévková lžíce
Jahody zahradní 400 g
Mouka polohrubá 50 g
Mouka pšeničná hrubá 100 g
Perník 3 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Sůl mořská 1 špetka
Tvaroh měkký 300 g
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme si jahodovou omáčku: očištěné a omyté jahody dáme do rendlíku, vidličkou je rozmačkáme a krátce, asi 1 minutu, povaříme. Na zahuštění přimícháme nastrouhaný perník. Přidáme cukr podle chuti a promícháme.
  2. Do mísy dáme tvaroh, hrubou a polohrubou mouku, 1 vejce, 1 špetku soli a dobře vypracujeme těsto. Lžící těsto vykrajujeme a pomocí dlaní vytvoříme kulaté knedlíčky.
  3. Do hrnce dáme vařit 2 litry vody s lžičkou soli. Knedlíčky pomalu vhazujeme, promícháme a pomalu vaříme asi 4–5 minut podle velikosti. Musí vyplavat na hladinu.
  4. Knedlíčky rozdělíme na talíře, přeléváme je jahodovou omáčkou a podáváme.