Tvarohové knedlíčky s jahodovou omáčkou
Ingredience
Cukr krystal |
1 polévková lžíce |
Jahody zahradní |
400 g |
Mouka polohrubá |
50 g |
Mouka pšeničná hrubá |
100 g |
Perník |
3 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sůl mořská |
1 špetka |
Tvaroh měkký |
300 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 6 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Připravíme si jahodovou omáčku: očištěné a omyté jahody dáme do rendlíku, vidličkou je rozmačkáme a krátce, asi 1 minutu, povaříme. Na zahuštění přimícháme nastrouhaný perník. Přidáme cukr podle chuti a promícháme.
- Do mísy dáme tvaroh, hrubou a polohrubou mouku, 1 vejce, 1 špetku soli a dobře vypracujeme těsto. Lžící těsto vykrajujeme a pomocí dlaní vytvoříme kulaté knedlíčky.
- Do hrnce dáme vařit 2 litry vody s lžičkou soli. Knedlíčky pomalu vhazujeme, promícháme a pomalu vaříme asi 4–5 minut podle velikosti. Musí vyplavat na hladinu.
- Knedlíčky rozdělíme na talíře, přeléváme je jahodovou omáčkou a podáváme.