Koprová omáčka se salátem

Ingredience


Bobkový list 5 g
Hovězí vývar základní 800 ml
Kopr čerstvý 25 g
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká 100 g
Nové koření celé 5 g
Ocet vinný 30 ml
Pepř černý mletý 3 g
Salát hlávkový 120 g
Smetana zakysaná 14% 200 ml
Sůl 10 g
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hrnce nalijeme vývar, může být i z kostky, přidáme kuličky nového koření a bobkový list. Povaříme aspoň 20 minut, část tekutiny se odpaří a vývar natáhne vůni koření. Mezitím uvaříme natvrdo dvě vejce, zchladíme je ve studené vodě a oloupeme.
  2. Ve smetaně rozmícháme mouku a přidáme ji do vývaru, promícháme, osolíme, opepříme a provaříme. Vyndáme z omáčky nové koření a bobkový list.
  3. Hlávkový salát nakrájíme na slabé nudličky, kopr posekáme a vařená vejce nakrájíme na kostičky. Přidáme vše do omáčky, krátce povaříme, zjemníme máslem, dochutíme octem a můžeme podávat.