Koprová omáčka se salátem
Ingredience
Bobkový list |
5 g |
Hovězí vývar základní |
800 ml |
Kopr čerstvý |
25 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká |
100 g |
Nové koření celé |
5 g |
Ocet vinný |
30 ml |
Pepř černý mletý |
3 g |
Salát hlávkový |
120 g |
Smetana zakysaná 14% |
200 ml |
Sůl |
10 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
250 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do hrnce nalijeme vývar, může být i z kostky, přidáme kuličky nového koření a bobkový list. Povaříme aspoň 20 minut, část tekutiny se odpaří a vývar natáhne vůni koření. Mezitím uvaříme natvrdo dvě vejce, zchladíme je ve studené vodě a oloupeme.
- Ve smetaně rozmícháme mouku a přidáme ji do vývaru, promícháme, osolíme, opepříme a provaříme. Vyndáme z omáčky nové koření a bobkový list.
- Hlávkový salát nakrájíme na slabé nudličky, kopr posekáme a vařená vejce nakrájíme na kostičky. Přidáme vše do omáčky, krátce povaříme, zjemníme máslem, dochutíme octem a můžeme podávat.