Grilované grapefruity s vinnou pěnou

Grilované grapefruity s vinnou pěnou - obrázek

Ingredience


Grapefruity 4 ks
Pomeranče 2 ks
Cukr krupice 60 g
Sherry brandy 100 ml
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Grapefruity a pomeranče oloupeme, zbavíme i vnitřní bílé slupky a dílky vyloupeme. Ovoce rozdělíme do zapékacích misek.
  2. V misce ušleháme vejce a žloutky do pěny. Přidáme cukr, víno a misku postavíme nad kastrol s vroucí vodou. Šleháme ještě 3-4 minuty do zhoustnutí. Odstavíme z plotny a nalijeme na ovoce v miskách.
  3. Misky vložíme do trouby pod rozpálený gril a grilujeme asi 5 minut, aby pěna zezlátla.
  4. Dezert podáváme teplý v zapékacích miskách.