Karamelizované podzimní ovoce

Ingredience


Cukr krupice 60 g
Hrušky 3 ks
Jablka 3 ks
Máslo čerstvé 60 g
Pomerančová šťáva 2 polévková lžíce
Švestky 4 ks
Zakysaná smetana 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jablka a hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na čtvrtky. Švestky nebo slívy omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na dílky.
  2. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme cukr a pomerančovou šťávu. Za častého míchání povaříme, aby se cukr rozpustil. Zvýšíme příkon tepla a vaříme, až se začne tvořit zlatý karamel. Přidáme jablka a za stálého míchání je povaříme doměkka. Potom přidáme hrušky, povaříme doměkka a nakonec vsypeme švestky a ještě chvíli povaříme.
  3. Ovoce má být měkké, obalené v karamelu a nemá se rozpadat.
  4. Podáváme teplé, s kopečkem zakysané smetany.