Česneková omáčka se smetanou

Ingredience


Bramborové noky 200 g
Česnek 100 g
Hovězí vývar základní 500 ml
Mouka pšeničná hladká 60 g
Pepř černý mletý 3 g
Sádlo škvařené 50 g
Smetana 12% (konzumní) 70 ml
Sůl 10 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Česnek prolisujeme a rozetřeme se solí na pastu.
  2. V pánvi rozehřejeme sádlo, přisypeme mouku a usmažíme světlejší jíšku. Přilijeme vlažný vývar, metlou dobře rozmícháme, opepříme, přidáme česnekovou pastu, povaříme aspoň 10 minut, přimícháme smetanu, dochutíme solí, pepřem, ještě krátce povaříme a odstavíme.
  3. Česnekovou omáčku podáváme s bramborovými noky.