Česneková omáčka se smetanou
Ingredience
Bramborové noky |
200 g |
Česnek |
100 g |
Hovězí vývar základní |
500 ml |
Mouka pšeničná hladká |
60 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Sádlo škvařené |
50 g |
Smetana 12% (konzumní) |
70 ml |
Sůl |
10 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Česnek prolisujeme a rozetřeme se solí na pastu.
- V pánvi rozehřejeme sádlo, přisypeme mouku a usmažíme světlejší jíšku. Přilijeme vlažný vývar, metlou dobře rozmícháme, opepříme, přidáme česnekovou pastu, povaříme aspoň 10 minut, přimícháme smetanu, dochutíme solí, pepřem, ještě krátce povaříme a odstavíme.
- Česnekovou omáčku podáváme s bramborovými noky.