Pstruh na mandlích a hroznech

Ingredience


Citrony 1 ks
Hroznové víno 100 g
Mandle 100 g
Máslo čerstvé 100 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Pstruh 4 ks
Sůl 1 špetka
Víno bílé 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné pstruhy omyjeme a osušíme. Pekáč vymažeme máslem, vložíme do něj plátky citronu a na ně položíme osolené pstruhy. Přelijeme polovinou rozpuštěného másla, vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 25 minut.
  2. Na pánvi rozehřejeme zbylé máslo a orestujeme na něm plátky mandlí. Přisypeme omyté, rozpůlené hroznové víno, přilijeme víno, osolíme, opepříme a vše povaříme 2 minuty.
  3. Po 20 minutách pečení přelijeme pstruhy připravenou mandlovou směsí a dopékáme ještě 5 minut.