Pstruh na mandlích a hroznech
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Hroznové víno |
100 g |
Mandle |
100 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pstruh |
4 ks |
Sůl |
1 špetka |
Víno bílé |
150 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné pstruhy omyjeme a osušíme. Pekáč vymažeme máslem, vložíme do něj plátky citronu a na ně položíme osolené pstruhy. Přelijeme polovinou rozpuštěného másla, vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 25 minut.
- Na pánvi rozehřejeme zbylé máslo a orestujeme na něm plátky mandlí. Přisypeme omyté, rozpůlené hroznové víno, přilijeme víno, osolíme, opepříme a vše povaříme 2 minuty.
- Po 20 minutách pečení přelijeme pstruhy připravenou mandlovou směsí a dopékáme ještě 5 minut.