Omáčka na salát
Ingredience
Mouka pšeničná hladká |
40 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Salát hlávkový |
200 g |
Slanina vepřová |
100 g |
Sůl |
10 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
500 ml |
Zakysaná smetana |
250 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Slaninu nakrájíme na slabé nudličky, vložíme je do pánve, rozškvaříme, posypeme moukou a usmažíme světlejší jíšku. Přilijeme horkou vodu, metlou dobře rozšleháme, povaříme, ve smetaně rozkvedláme vejce a vlijeme do omáčky. Dobře promícháme. Podle chuti osolíme, opepříme, krátce ještě povaříme a odstavíme.
- Hlávkový salát omyjeme pod tekoucí vodou, necháme ho okapat, rozdělíme na talíře a přelijeme horkou omáčkou.