Omáčka na salát

Ingredience


Mouka pšeničná hladká 40 g
Pepř černý mletý 3 g
Salát hlávkový 200 g
Slanina vepřová 100 g
Sůl 10 g
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 500 ml
Zakysaná smetana 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Slaninu nakrájíme na slabé nudličky, vložíme je do pánve, rozškvaříme, posypeme moukou a usmažíme světlejší jíšku. Přilijeme horkou vodu, metlou dobře rozšleháme, povaříme, ve smetaně rozkvedláme vejce a vlijeme do omáčky. Dobře promícháme. Podle chuti osolíme, opepříme, krátce ještě povaříme a odstavíme.
  2. Hlávkový salát omyjeme pod tekoucí vodou, necháme ho okapat, rozdělíme na talíře a přelijeme horkou omáčkou.