Hovězí s cizrnou

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Cibule červená 150 g
Cizrna konzervovaná 200 g
Hovězí maso zadní 400 g
Koriandr mletý 1 kávová lžička
Paprika červená 200 g
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Voda pitná 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso nakrájíme na kostky. V hrnci na rozehřátém oleji opečeme oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli a česnek dozlatova. Přidáme maso a opečeme je po všech stranách. Vmícháme rajčatový protlak, mletou papriku a koriandr. Promícháme, zalijeme trochou vody, osolíme, opepříme a dusíme pod pokličkou doměkka.
  2. Očištěné papriky nakrájíme na proužky, chilli papričky nasekáme. Přidáme k měkkému masu, vmícháme okapanou cizrnu a ještě chvíli podusíme do měkka. Nakonec okořeníme majoránkou.
  3. Vhodnou přílohou je tmavé pečivo.