Hovězí s cizrnou
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibule červená |
150 g |
Cizrna konzervovaná |
200 g |
Hovězí maso zadní |
400 g |
Koriandr mletý |
1 kávová lžička |
Paprika červená |
200 g |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Voda pitná |
250 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté maso nakrájíme na kostky. V hrnci na rozehřátém oleji opečeme oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli a česnek dozlatova. Přidáme maso a opečeme je po všech stranách. Vmícháme rajčatový protlak, mletou papriku a koriandr. Promícháme, zalijeme trochou vody, osolíme, opepříme a dusíme pod pokličkou doměkka.
- Očištěné papriky nakrájíme na proužky, chilli papričky nasekáme. Přidáme k měkkému masu, vmícháme okapanou cizrnu a ještě chvíli podusíme do měkka. Nakonec okořeníme majoránkou.
- Vhodnou přílohou je tmavé pečivo.