Králík se smetanovou omáčkou
Ingredience
Bobkový list |
3 g |
Brambory vařené |
200 g |
Česnek |
30 g |
Cibule |
50 g |
Králík |
1 kg |
Mouka pšeničná hladká |
50 g |
Nové koření celé |
5 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Sádlo škvařené |
50 g |
Smetana 12% (konzumní) |
250 ml |
Sůl |
10 g |
Voda pitná |
1000 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do hrnce vložíme králíka, zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme kuličky nového koření, bobkový list, přivedeme k varu a vaříme aspoň hodinu. Vývar scedíme, králičí maso obereme a posekáme najemno nebo umeleme. Vrátíme maso do vývaru, přivedeme k varu, ve smetaně rozmícháme mouku a přidáme do omáčky. Promícháme a povaříme.
- Mezitím si v pánvi rozehřejeme sádlo, osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a přidáme do omáčky. Provaříme, podle potřeby ještě dochutíme solí, pepřem a odstavíme.
- Teplou omáčku s masem podáváme s vařeným bramborem.