Králík se smetanovou omáčkou

Ingredience


Bobkový list 3 g
Brambory vařené 200 g
Česnek 30 g
Cibule 50 g
Králík 1 kg
Mouka pšeničná hladká 50 g
Nové koření celé 5 g
Pepř černý mletý 3 g
Sádlo škvařené 50 g
Smetana 12% (konzumní) 250 ml
Sůl 10 g
Voda pitná 1000 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hrnce vložíme králíka, zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme kuličky nového koření, bobkový list, přivedeme k varu a vaříme aspoň hodinu. Vývar scedíme, králičí maso obereme a posekáme najemno nebo umeleme. Vrátíme maso do vývaru, přivedeme k varu, ve smetaně rozmícháme mouku a přidáme do omáčky. Promícháme a povaříme.
  2. Mezitím si v pánvi rozehřejeme sádlo, osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a přidáme do omáčky. Provaříme, podle potřeby ještě dochutíme solí, pepřem a odstavíme.
  3. Teplou omáčku s masem podáváme s vařeným bramborem.